Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Κάθε Eurogroup, και νέα Καταδίκη


Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroupτου ευρωδιευθυντηρίου των δανειστών τοκογλύφων και των απάτριδων πολιτικών της χώρας μαςσυμφωνήθηκε και υπογράφτηκε ακόμα μια φορά η απόφαση που καταδικάζει την Ελλάδα σε μόνιμη δουλοπαροικία του χρέους και τον λαό της σκλάβο κι επαίτη στη νεοφεουδαρχία των τραπεζών και του ληστρικού υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος των αγορών.

Γι’ αυτή την απόφασηπου λαμβάνεται πλέον με όρους μυστικής διπλωματίας, αφού τίποτα δεν δημοσιοποιείταιτίποτα δεν επεξηγείται και δεν αναλύεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους “ιθαγενείς”, πανηγυρίζει η ικανότατη στην εθνική προδοσία φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση.

Γιατί κατά πως φαίνεταιόσο πιο πολύ εξαθλιώνεται ο πολίτηςόσο πιο μυστικά ξεπουλιέται η χώραόσο πιο υποτελώς δέχονταιτην εις το διηνεκές εγκαθίδρυση του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδατόσο πιο πολύ βρίσκουν λόγο να επιχαίρουν για την επιτυχία τουςΓιατί ο στόχος δεν είναι να σωθεί η χώρα και ο λαός τηςαλλά αντίθετα να θυσιαστεί εμπρός στην διάσωση της ευρωζώνης και της ΕΕαπέναντι δηλαδή στην θεμελίωση και κατοχύρωση της υπερεθνικής απολυταρχίαςτου νέου φασισμού και ολοκληρωτισμούπου θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο καμμένης γης και τον πληθυσμό της μετανάστη στην ίδια του τη χώρα.

Με τη νέα συμφωνία στο Eurogroup της Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε και συμφώνησε:

  Ένα πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκηςο γνωστός κόφτηςο οποίος θα πρέπει να νομοθετηθεί για να εξασφαλιστεί ότι μια δέσμη μέτρωνσυμπεριλαμβανομένων προκαθορισμένων μέτρωνθα εφαρμοστεί αυτόματαμόλις υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις μη επίτευξης των ετήσιων στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρόγραμμα (3,5% σε μεσοπρόθεσμη βάση).
Αυτό που δεν είπανείναι ότι με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε ήδη στις Μαΐουη βασική σύνταξη των 384 ευρώπροέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμόπράγμα που σημαίνει ότι και η σύνταξη υπόκειται στην διαδικασία του κόφτη.

  Ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις και στον δημόσιο τομέα.
Δεδομένης της χρόνιας σύναψης συμβάσεων με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου συμβάσεις αορίστου χρόνου κτλ.  το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεωναπρόσκοπτα μπορεί να εφαρμοστεί πλέον και στον δημόσιο τομέα.

  Απελευθέρωση των πλειστηριαμών και της Α’ κατοικίας με αντικειμενική αξία πάνω από 140.000 ευρώκαθώς και πώληση και των πράσινων ενήμερων δανείων σε ξένα funds.
Ειδικά μετά την πρόσφατη νομοθέτηση για απαλλαγή μόνο των funds από τα κόστη μεταβίβασης φορολογίας στα ακίνητατο κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα προσλάβει καταιγιστικό χαρακτήρα.

  Εξομάλυνση του προφίλ του χρέους.
Το ανοικτό ζήτημα της διευθέτησης του χρέουςαποτελεί την μέγιστη κοροϊδία  και μπαίνει στο τραπέζι μόνο στην λογική της επιμήκυνσηςΟύτε καν με την λογική της απομείωσης όπως έγινε με το psi την Άνοιξη του 2012. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περαιτέρω επιβάρυνσηαποτελεί το γεγονός ότι για τόκους της τάξης του 2% σε ονομαστικό χρέος εκατό διςαντιστοιχεί ποσό 26 δις στην λήξη του προγράμματος με τα σημερινά δεδομέναΣε περίπτωση επιμήκυνσης 10 χρόνων τουλάχιστοντο ποσό εκτοξεύεται σε 108 διςδηλαδή σε εξαπλασιασμό των τόκων αποπληρωμής.

  Διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές.
Θα επιχειρηθεί η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίουπου σημαίνει τριπλασιασμό του κόστους δανεισμού και εκτόξευση του χρέους προς το ΑΕΠακόμα και αν επιτευχθεί εικονική άνοδός του.
Με αυτή την απόφαση πανηγυρίζει η κυβέρνησημε αυτόν τον τρόπο θα κλείσει η περίφημη αξιολόγηση.

Δεν έχει καμμία σημασία που τα μέτρα αυτά αποτελούν τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρέουσα οικονομίαΔεν ενδιαφέρει ότι η ίδια η σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό επίδομααν και εφ’ όσον επαρκεί το πλεόνασμα που θα δίδεται στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Δεν έχει καμμία σημασία που η ανεργία θα ξεπεράσει κάθε όριο χώρας σε εμπόλεμη ζώνηΔεν καίγεται καρφί για τους έλληνες άστεγους που θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, ούτε ιδρώνει κανενός το αυτίότι οι επόμενες γενιές θα βρίσκονταιαυτές και οι μεθεπόμενες σε καθεστώς δουλείαςυποχρεωμένες να εξυπηρετούν παράνομοληστρικό και τοκογλυφικό χρέος.
Όλα αυτά αποτελούν επιτυχία για την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση που οδηγεί ολόκληρη την χώρα σε ανείπωτη τραγωδία.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλει την συμφωνία του  Eurogroup, την προδοτική κυβέρνηση της υποτέλειας και τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες τηςγια την καταδίκη της χώρας και της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μαςστα δεσμά της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσηςτης θυσίας τους στον Καιάδα του χρέους και του αφανισμού.

Καλεί τον ελληνικό λαό σε πλατειάμαζική κινητοποίησηστους δρόμους και τις πλατείες των πόλεωναρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο της 14 και 15 ΜαΐουΌχι για να διαμαρτυρηθούμε για τις αποφάσεις του καταδικασμού όλων μαςαλλά για να απεγκλωβιστούμε μια και καλή από το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στην πατρίδα μαςρίχνοντας εμείς πρώτοι στον Καιάδα της ιστορίαςκάθε επικυρίαρχο και ντόπιο δοσίλογοπου υπονομεύει το μέλλον και τις ζωές μας.

Για να καταστήσουμε κυρίαρχη αυτή την χώρακαι τους πολίτες της νοικοκύρηδες και αφεντικά στον ίδιο τους τον τόπο.
Για μια Ελλάδαελεύθερη και δημοκρατικήγια την Ελλάδα της εργασίαςτου πολιτισμούτην Ελλάδα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *